keyvisualkeyvisual
Home
Agenda 2014
DJ's swingen Verder
Live on Stage
BLUES SWING SESSIE
JUKEBOX / VERZOEKJES
No-Non-Nein-NEEgen
Foto's
Flyers
In de Pers
Gastenboek
Blijf op de hoogte
Adres & route


Bezoekers
www.swingverder.nlSwing Verder - Iedere laatste zaterdag van de maand

 

 LIVE BANDS?

 

Swing Verder Specials kunnen varieren van live-bandjes tot thema-feesten. Kom maar op met je sugesties. Wil je een Sixventies Party of een CD presentatie organiseren of je favoriete bandje op je verjaardag uitnodigen? Je kunt je ideeën en suggesties aan het Swing Verder team mailen of anders via deze site bereiken!

 

 

 31 mei 2013

Voor Rock Morton is het dit jaar het derde optreden in de reeks van ‘dubbels’ met andere Delftse bands in Verderop en de band is van plan om opnieuw lekker te gaan knallen.  

 

 

Rock Morton bestaat al sinds 1992 en vierde vorig jaar haar 20-jarig bestaan. In al die jaren speelt de band uitsluitend eigen werk en door de uiteenlopende achtergronden van de bandleden is er een geheel eigen en gevarieerd geluid ontstaan. De basis is op blues georiënteerde rock, zoals die in de vroege jaren zeventig veel te horen was, maar de invloeden lopen uiteen van psychedelische progrock tot vrolijke uptempo rock.

Meer info: www.rockmorton.com

 

 

Fun on Damsquare (FoD) is eveneens een Delftse band bestaande uit een vijftal enthousiaste muzikanten die vanaf 2007 actief op de planken staat.

 

 

 

 

Geïnspireerd door the Beatles, Oasis, the Who, maar ook door meer eigentijdse bands als Arctic Monkeys heeft FoD gewerkt aan een geheel eigen repertoire met catchy Britpop songs. Daarnaast spelen zij enkele covers in een eigen jasje… 
Dit optreden treedt de band aan met een aantal nieuwe nummers maar ook de bekende knallers King of the Hill en Fire komen zeker voorbij.

Meer info: www.fod-music.com

Swing Verder in Rock
Maar wacht! In Delft doen we nix voor de helft: deze Dellufse Dubbelslag komt in drie delen. 
Laat je door Billy Bluesman, de resident-DJ van Swing Verder, het weekend insleuren met een eigenwijze mix van 50 jaar Rock Classix.

 

 Mama Franko

 

In de serie mid-maandelijkse Swing Verder Specials is het in maart aan Mama Franko om het feestje in Grandcafé Verderop op te schudden. Op 16 maart vanaf 22 uur maakt Mama Franko het publiek los met hun aanstekelijke energie. Beukende beats, pompende bas, manische gitaren, dwaze blazers, hypnotiserende fluitsolo’s, rapfilosofieën en ferme zang. Deze absurde combinatie speelde eind februari de 3FM studio nog plat, dit optreden was gelijktijdig te zien op NL3 in de Freaknacht.

 

Mama Franko is een formatie van acht muzikanten (m/v) met acht verschillende achtergronden. Dit maakt Mama Franko tot een band die weinig genres binnen de lichte muziek schuwt. Dat deze explosieve muzikale cocktail landelijk aanslaat bewezen de Delftenaren door Altersonic plat te spelen tijdens de laatste Noorderslag in Groningen. Afgelopen december wonnen zij de MadNes Bandcontest, zodat ze in juli
mogen optreden tijdens het MadNes surf-festival op Ameland.

Afgelopen zaterdag vormde Mama Franko nog de funky verrassing van 3voor12, de live uitzending op TV vanuit het Paard Café in Den Haag. Vorige zomer maakten ze goede sier op de Ocean Diva tijdens Planet Reef 2012 en wonnen zij het Amsterdams Studenten Festival. Tijdens de Intreeweek van de UvA speelde ze in Paradiso, dat optreden is te zien op YouTube als voorproefje. Voor meer info en mp3-tjes: check MamaFranko.com en kom 16 maart naar Verderop. Lekker dichtbij voordat Mama Franko komende zomer uitvliegt naar verschillende landelijke festivals.


16 maart: Swing Verder met Mama Franko
Aanvang: 22.00 uur (inloop vanaf 21.30 uur)
After Party: Skinny Skaman Sound System

 

 

 

15 juni 2012 - CD launch Bang the Skillet

 

 

Do the Dishes: klein kunstje van en voor de fans van BANG the Skillet

Vorige week vrijdag was er een bijzonder feest in Verderop. De Delftse skaband BANG the Skillet presenteerde hun eerste CD “Do the Dishes”, een album met daarop 10 eigen nummers. Het bijzondere aan deze productie is dat hij tot stand gekomen is door “crowd funding”.  Dat wil zeggen dat de fans van te voren een tientje hebben betaald om de realisatie mogelijk te maken. Dit is een manier van financieren die noodgedwongen steeds vaker voorkomt in kunst en cultuur. 

BANG the Skillet presenteerde de CD uiteraard live op hun eigen feest en het geheel werd afgesloten in swingende Ska & Soul stijl afgesloten door het Skinny Skaman Sound System. Voor de Swingasten, die het feestje gemist hebben of het nog eens dunnetjes over willen doen, resten voor de vakantie nog twee kansen. Sluit het swingseizoen in stijl af en omcirkel 23 juni Flora Dance en 30 juni Swing Verder in je balboekje.

 

 

 

 

Wie gingen hen voor?

 26 november 2011 - RAU

De Rocking Armour Units is een enthousiaste coverband die elk publiek snel de dansvloer op krijgt met hun dansbare repertoire dat zich uitstrekt van disco-klassiekers tot recente hits. Onder begeleiding van Douwe Meijer (drums), Frans van der Meer (bas) en Ferry Vis (toetsen) brengen Jolanda van der Vliet en Stef Hummel nummers van ondermeer James Brown, Queen, Michael Jackson, Ilse de Lange, Black Eyed Peas en Adele ten gehore. Voor elk wat wils dus! Op 26 november zal Sven Beurskens de band als gast-gitarist versterken.

 

 

 

29 oktober - WhatEls

WhatEls is een coverband uit de omgeving van Leiden. Alle leden hebben in verschillende bands ruime ervaring opgedaan. Onder ander in Vintage die we vorig jaar al eens te gast hadden in Flora Swing. WhatElse bestaat uit: Els van Vlugt: zang, gitaren: Bram Hogewoning en Jan-Dirk Krispijn, basgitaar: Rolf van der Pavert en op drums: Marco Rimmelzwaan.
WhatEls speelt dansbare covers, van pop/rock uit de jaren 60 tot hits van nu. Ook het NL-talige werk gaan ze niet uit de weg. Publieksfavorieten lopen uiteen van Beast of Burden, Don’t Stop en Iedereen is van de Wereld tot Le Freak, Long Train Running en Play that Funky Music. Het enthousiasme van WhatEls kent geen grenzen zodat het publiek vanzelf gaat dansen en meezingen. En dat alles onder het motto: lekker dansen zonder gehoorbeschadiging.

Er wordt hard gewerkt aan een demofilmpje en -opname. Wie daar niet op wil wachten en WhatElse live wil zien optreden, komt 29 oktober naar het Flora Theater aan de Verwersdijk 1. De entree is vanouds €7,00 en de sixties sfeer en het feest van de dance en rock classics tot ver na middernacht zijn daar bij ingegrepen.


Dus wat wil je nog meer? WhatElse!

 

 

25 juni: DJ avond - vanaf 24:00uur RUNDFUNK DJs

 

Rundfunk is een DJ collectief uit Delft met een grote voorliefde voor funk. Maar funk is slechts het startpunt want met hetzelfde gemak waarmee zij de rauwe funk van New Orleans tot Nigeria draaien, rocken zij de dansvloer met soulklassiekers, funky jazz, rocksteady ska, een potje smeuige latin boogaloo of swing uit alle windstreken.

Sinds zomer 2005 is Rundfunk actief onder de huidige bezetting en de succesvolle Echte Boter clubavonden

vierden deze maand haar vijfde verjaardag. Voorgaande

edities van Echte Boter hadden ze Kraak en Smaak en

Lefties Soul Connection in de programmering.

Rundfunk organiseert graag feesten (samen) met gelijkgestemde bands zoals Zuco103, New Cool Collective, Rare Groove Orchestra, C-mon & Kypski en Monsieur Dubois. In Delft draaiden de Rundfunk DJs op feesten en festivals als BK-beats, IO-festival, Nyama en het Jazzfestival).

 

 

28 Mei - The Why

 

Zaterdagavond 28 mei treedt de oudste Delftse rockband the WHY op tijdens Flora Swing aan de Verwersdijk 1 in Delft. WHY is al jarenlang een begrip in de Delftse rockscene en staat garant voor stevige, onvervalste rock en blues. Een aantal bandleden van het eerste uur zijn niet meer actief maar speciaal voor deze avond zal de oorspronkelijk drummer George Slok weer van de partij zijn voor een eenmalig optreden.

Het belooft een bijzondere avond te worden en de beste songs van bekende namen zoals Rolling Stones, Cream, the Kinks, Eric Clapton en Joe Cocker zullen “als vroegah” de revue passeren.
Een aanrader dus voor mensen die het weer eens lekker vinden om een avondje uit hun dak te gaan. WHY bestaat uit Jan Lamens (zang), Philip Peereboom (bas), Walter Diedrich (drums),
Eric van Uum (gitaar) en Peter van Lopik (leadgitaar).

 

 

  30 april 2011 - Jack in the Box

Delft – Na de Koninginnenach en de nodige oranjebitterballen kan je bij Flora Swing op zaterdagavond terecht voor het ultieme feestje om je weekend compleet te maken! Dat het een beest van een swingfeest wordt, dat kan je aan Jack in the Box wel toevertrouwen.

 

 


Niet voor niets worden ze bij Muziekcafé De Paap en Lokaal Vredebreuk in Den Haag regelmatig terug gevraagd. Ook op diverse festivals en zelfs kerstmarkten in de regio slaat de vonk als vanzelfsprekend over. “Niet zo vreemd als je al zo lang samenspeelt maar toch elke keer weer bijzonder” aldus Marry Groenewegen, samen met Simone Grooters zingt zij afwisseld solo en koortjes. "Vanaf het begin heb ik het gevoel dat ik in deze muziek iets van mijzelf kan overbrengen aan het publiek".

 "Het is belangrijk om een duidelijk richting te kiezen met een verassend niet alledaags repertoire waardoor je als band herkenbaar wordt." voegt bassist Leo Rutgers eraan toe. Met zijn broer Lex (gitaarvirtuoos) en drummer Willem van den Berg, leggen zij een stevig en toch uiterst funky fundament onder de vouwenpower.

Jack in the Box staat vanaf 21.30 uur Live on Stage en ze hebben beloofd dat ze het de DJ’s deze avond niet makkelijk gaan maken. Dr. PéPé en Silly Soulman brengen Delft elke laatste zaterdag van de maand terug naar Funky Town. Daarbij wordt er zoals gebruikelijk naast dance classix ook altijd een blokje Balkan Beats, Ronkende Rock, Sixties Soul, surf en ska doorheen gemixt. Probeer daar maar eens bij stil te staan!

Dus graag tot swings op zaterdag 30 april, aan de Verwersdijk 1 in Delft.

  

26 maart 2011 - Green on Black

26-3 een speciale editie van Flora Swing: Green on Black, Funky Town revisited. Dance Classics en Rare Grooves, eigenwijze versies live gespeeld door top muzikanten!

2011 Copyright foto: Koos Bommelé


Derk Groen - zang/gitaar (CBB)
Bobby Jacobs - bas (Focus)
Ruben van Roon - drums (Dulfer)
Pablo de Haas - saxofoon (Ju Ju Brothers)

De bendeleider is (never change a swinging team ;-) Derk Groen.
De zanger/gitarist is o.a. bekend van de band die Anouk aan haar doorbraak hielp, van Q65 en de Zappa tribute band CBB. Derk speelt de laatste tijd weer z'n eigen repertoire, een cross over van Blues en Funk die terug gaan naar waar het ooit vandaan kwam, Afrika.

De back up wordt verzorgd door:

Bobby Jacobs sessiebassist die vanaf 2001 deel uitmaakt van Focus, vorig jaar weer opnieuw in de belangstelling vanwege Hocus Pocus dat als tune gebruikt werd in de wereldwijde spot van Nike.

Ruben van Roon, die als DJ Kikke de beats achter Hans Dulfer verzorgt, geeft ook drumles op het Amsterdams Conservatorium en het Haagse Koorenhuis.

Pablo de Haas, een muzikale duizendpoot, in regio 020 heeft hij al lang naam en faam gemaakt met het Steely Dan Project en de Ju Ju Brothers. Hij runt zijn eigen soundstudio en saxofoonschool, hoog tijd om hem in Full Swing te presenteren.  

 

 

26 februari 2011 - The Hellhounds

 

 

 

  

The Hellhounds is een veelzijdige sixties revival band. Tijdloze muziek met enorm veel lol en enthousiasme gebracht door een stevig stel muzikanten, dat over een flinke dosis podium ervaring beschikt. Bijna vergeten nummers worden door deze huilende honden op hun waarde geschat en gebruikt om de hele toko uit zijn dak te laten gaan. De basis van veel muziek is de blues en ook die wordt nieuw leven ingeblazen. Een optreden van the Hellhounds is een hemelse ervaring waar nog lang over nagepraat wordt.

 

Wat al snel opvalt in deze band is de mix tussen jong en oudere jongeren. Geen gezever over een generatie kloof, als een strak geheel worden de pannen van het dak geblazen. Muziek doorbreekt alle barrières, laat je verrassen door een zanger die je meesleurt in zijn passie, een gitarist die de gevoelige snaar weet te raken en een heerlijke meeslepende mondharmonicaspeler. Voeg daarbij nog twee broers op drum en bas, die samensmelten tot een swingende machine en je weet dat ze het publiek vanaf de eerste klap in hun greep hebben. Zo klinkt een lekker gevarieerde band, met een diversiteit aan voetjes van de vloer Rock and Roll.

En als je dan denkt dat daarna je boogie shoes weer terug kunnen in de mottenballen, dan gaan we pas echt loos! Met Dr. PéPé, die de jaren 70 en 80 op de dansvloer doet herleven en Silly Soulman, die er nog een schepje bovenop doet met geinige deuntjes uit de ska, soul, surf en tropicana. Heb je zelf nog een vergeten dansvloerkraker om het feest compleet te maken? Vraag ‘m aan in de Jukebox op FloraSwing.nl

 

 

 

 

29 januari 2011 Back on Track

 

 

Vintage vanaf nu Back on track

De coverband Vintage stond vorig jaar al eens Live on Stage in Flora Swing. Dat smaakte naar meer en eigenlijk wilden we ze al eerder terug vragen maar nu hebben we een extra reden. Flora heeft namelijk de primeur van het eerste optreden van Back on Track!

Na zeven vette jaren legde de oprichter van Vintage, Marco Rimmelzwaan, vorige maand zijn drumstokken terzijde. Na een mooi laatste benefietoptreden voor Roparun, besloten de overige bandleden om verder te gaan met een nieuwe drummer onder een nieuwe naam. Vintage heet anno 2011 Back on Track en dat ze op het juiste pad zitten komen ze zaterdag 29 januari in de Flora Swing bewijzen.

Meer weten, zien of horen?

Zie www.backontrack-coverband.nl of www.backontrack-covers.hyves.nl

 

 

 

 

Loop the Balloon

 

 

 

 

 

 

Waar een feestje is zijn ballonen, waar ballonnen zijn is Loop the Balloon! Een unieke act van de multi-instrumentalist Jeroen Elfferich.

 

Dat je ook met eenvoudige middelen muziek met een swing kan maken bewijst onze nationale ballonen held. Gebruik makend van verschillende soorten ballonnen en een loopstation bouwt hij een groove op door laag over laag op te nemen.

De afgelopen zomer was Jeroen Elfferich met zijn ballonnenact te bewonderen op de festivals Mysterland en Lowlands. Wat kun je verwachten van een act die ‘Loop the Balloon’ heet? Juist ja, geloopte ballongeluiden. Zo simpel kan het zijn, maar je moet er wel opkomen!

 

Jeroen vormt samen met zijn sampler een one-man-band, hij opent het nieuwe jaar Flora Swing. Met wat eenvoudige beats als basis maakt hij met zijn ballonnen snerpende, grommende geluiden en bij The Dentist haalt hij heuse tandenborstels tevoorschijn. Toch weet de Delftenaar een half uur lang de aandacht vast te houden en hij verleid je zelfs tot een warming UP voor het serieuze swingwerk op de dansvloer. Kortom, gun je zelf een actieve kickstart, kom van je sofa en luidt het nieuwe jaar swingend in.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16 maart 2013

VerderSwingend MotherFunky HipHopping ReggaeLicious MamaFranko!

Swing Verder - Iedere laatste zaterdag van de maand