keyvisualkeyvisual
Home
Agenda 2014
DJ's swingen Verder
Live on Stage
BLUES SWING SESSIE
JUKEBOX / VERZOEKJES
No-Non-Nein-NEEgen
Foto's
Flyers
In de Pers
Gastenboek
Blijf op de hoogte
Adres & route


Bezoekers
www.swingverder.nlSwing Verder - Iedere laatste zaterdag van de maand

 

 Blues Swing Sessie
… de blues heeft haar thuis gevonden in Delft ...

 

Vanaf september 2011 in een nieuw jasje, let op de mededelingen op deze website

A.s. dinsdag 20 september vanaf 18.00 het Akoestisch Uurtje
Cafe Tango, hoek Oude Delft/Nieuwstraat heeft tegenwoordig elke dinsdag een Akoestisch Uurtje op het menu, de catering wordt verzorgd door Salsa Verde. Kost slechts 5 Eurootjes en terwijl jij lekker zit te eten krijg je een Stand Upper voor je kiezen: Martijn Koning. Onze eigen Derk Groen kan zich geen betere opwarmer bedenken, wat er gebeurt als je de Blues Swing verhuist van de zaterdag naar de derde dinsdag in de maand komt hij bewijzen met zijn Grouppo Anti Oxidante.
Derk Groen: zang/gitaar, Evert Willemstijn: Marokkaanse bas, Andreas Boekenstijn: gitaar/zang en andere gastmuzikanten die aanschuiven en meedeinen op de golven van de mediterrane blues.
 
 

 

 

 

Zaterdag 11 juni 2011

Blues, roots, folk en ska; het is maar een kleine greep uit de muzikale stijlen die Will Keeris en Max Rozenboom spelen. Na diverse bluesformaties (Big Max) waagden ze zich aan heavy soul (TwoTones). Hun muzikale smaak gaat echter verder dan Old Skool Ska (Bang the Skillet) en Cool Acoustic Roots (Tadpoles) en dus besloten beiden samen op een projectachtige basis muziek te maken. Dat resulteerde in MRWK, een project waarin beiden hun voorliefde voor de Rhythm & Blues helemaal kunnen uitleven. Van de oude delta blues, via jaren 50 rock & roll, naar zompige rockabilly. Of het nou een standard of een eigen nummer is; ’t past allemaal binnen het MRWK speelveld.

Voor deze speciale Blues Swing sessie kiezen de mannen op zeker voor een smakelijke combinatie van eerder genoemde stijlen, die door de zeer sobere instrumentatie - gitaar, mondharmonica, banjo/ukelele – een heel eigen karakter krijgen. Dat er ook met een ‘klein geluid’ groots geswingd kan worden gaan MRWK op zaterdag 11 juni bewijzen in het sfeervolle Flora Theater.

 

ZATERDAG 14 MEI 2011

  

 

Rinus Gerritsen in "Green on Blues" super sessie

Delft – Zaterdag 14 mei komen er twee super speciale gasten naar Delft. Rinus Geriritsen van de Golden Earing op bas en gitarist Jaap de Jonckheere, bekend van Urban Heroes en Boom Boom Mancini, spelen mee in de maandelijkse Green on Blues sessie.

We zijn nu bijna een half jaar bezig met het organiseren van Blues Swing. Vaste sessieleider is Derk Groen, hij heeft al gasten van Focus, Living Blues en Swinging Soul Machine naar Delft gehaald. Derk is best kieskeurig als het gaat om de mensen die hij vraagt voor de sessies. "Ik nodig alleen mensen uit waarvan ik weet dat ze goed kunnen jammen. Ze moeten zonder voorbereiding twee uur kunnen spelen. Alles is improvisatie, voor aanvang overleggen we even en als dan iemand begint met een thema dan valt de rest in. Daarbij wordt een balans gezocht tussen bekend werk en eigen stukken. Elke keer weer fris en spannend, voor ons zelf ook!"

Organisator Youp Soulman voegt daar trots aan toe: “We hebben tot nu toe echt mazzel gehad dat bekende namen zoals Bobby Jacobs, Polle Eduard graag mee wilden spelen. In het begin kwamen er zo'n vijftig mensen, inmiddels is dat aantal verdubbeld." De gemiddelde leeftijd van het publiek is een stuk jonger dan die van de muzikanten op het podium. "Toen we Blues Swing begonnen dacht ik dat er vooral ouderen zouden komen, maar nu is de verhouding bijna 50/50."

Voor volgende week zaterdag heeft Derk, zoals gezegd, Jaap de Jonckheere bereid gevonden om samen te jammen. Jaap speelt op zijn beurt weer regelmatig samen met Rinus Gerritsen. "Hij is een goede vriend van me en vindt dit prachtig." Naast Derk, Jaap en Rinus speelt in Club Ciccionina op 14 mei de, bij vaste Blues Swing bezoekers ook niet onbekende, drummer Erik Pronk (van Sixties Stones coverband Flight) mee.

Volgens Derk kan het best zo zijn dat “Rinus in 1979 voor het laatst in Delft heeft opgetreden. Dat jaar maakte hij samen met Michel van Dijk (Alquin) een LP met Grote Stadsmuziek. Japie is natuurlijk ook bekend .... en Eric is een geweldige drummer, we hebben allemaal vaker met elkaar gespeeld dus dit is een goed team!”

 

 


16 April 2011 - Blues on the Rocks

Een nieuwe lente, een vertrouwd geluid

Delft - Aanstaande zaterdag, tijdens de blues sessie in het Flora Theater, gaan Derk Groen en Polle Eduard terug naar hun roots. De sessie heeft dit keer als thema Blues on the Rocks. Derk en Polle speelden al eerder samen in de band die ze simpelweg Delft noemden en tijdens the Doors tribute in 2007. Ook nu zal de setlist weer aanhaken op sixties en seventies blues-rock. Naast eigen werk komen er ook stevige versies van Steve Winwood en Neil Young voorbij.

De naamgever is wederom (never change a swinging team ;-) Derk Groen. De zanger/gitarist is o.a. bekend van de band die Anouk aan haar doorbraak hielp, van Q65 en de Zappa tribute band CBB. Derk speelt de laatste tijd weer z'n eigen repertoire, een cross over van de Blues en grooves die terug gaan naar waar het ooit vandaan kwam, Afrika.

Dit keer wordt de repertoirekeuze echter mede bepaald door Polle Eduard. Die hoeft, zeker in Delftse kringen geen nadere introductie. De gitarist die in Tee Set, After Tea, Drama, Munute By Minute, the Road en met Rob de Nijs en Hans Vermeulen speelde. Nog steeds actief met zijn eigen band Polle & the Rest, waarbij de nadruk ligt op Bluesrock met eigen nummers en eigenwijze covers.

De back up wordt verzorgd door Len Bouman, wellicht Den Haag's meest ervaren en veelzijdige bassist met een herkenbaar stemgeluid (Steve Winwood). Speelde in de zestiger jaren in the Incrowd en Daddy’s Act. Daarna in een collectief met grote namen uit de Haagse Beat scene waardoor er voor elk optreden de juiste band stond. Al jaren in de begeleidingsband van Hans Vermeulen & the Rest maar Len heeft ook zijn eigen Classic Rock Band.

en...

Beau Wassenbergh, veelzijdige drummer en kunstschilder uit het Haagse. Begon reeds vroeg met het oppakken van stokken om te drummen. Beau speelde ondermeer in Livin' Blues, Boom Boom Mancini en The Rest. Wassenbergh valt op door zijn uiterst verfijnde drumwerk dat zich nestelt in de melodie en deze begeleidt alsof hij handschoenen aanheeft. Of hij tijdens Blues Swing leren of fluwelen exemplaren meebrengt mag je zelf komen ervaren!

 

Green on Blues

We mogen bij Blues Swing gerust van een nieuwe traditie spreken. Vorige maand hadden we dik 100 bezoekers en die waren het over één ding eens: dit is geen gewone 13 in een 12 bar blues band!

“Omdat een blues sessie nou eenmaal iets kleiner is dan een fullswing setting hebben we in Club Ciccionina de intieme cafésfeer gevonden die we zochten. Hier kunnen we de slow blues gerust afwisselen met rock covers en bovendien eigen werk presenteren. Zo houden we elke avond, zelfs voor ons zelf, spannend. Met deze gasten kan je alle kanten op.”

 

 

Delft - Elke middelste zaterdag van de maand is er een blues sessie in het Flora Theater, Verwersdijk 1 in Delft. De echte liefhebber kan er al om 21.00 uur terecht aan de aperitivo bar voor een rustieke blues lounge als opwarmer voor de blues sessie die om 22.00 uur start.

De sessieleider is wederom (never change a swinging team ;-) Derk Groen. De zanger/gitarist is o.a. bekend van de band die Anouk aan haar doorbraak hielp, van Q65 en de Zappa tribute band CBB. Derk speelt de laatste tijd weer z'n eigen repertoire, een cross over van de Blues en grooves die terug gaan naar waar het ooit vandaan kwam, Afrika. 

De back up wordt verzorgd door

Bobby Jacobs, sessiebassist die vanaf 2001 deel uitmaakt van Focus, vorig jaar weer opnieuw in de belangstelling vanwege Hocus Pocus dat als tune gebruikt werd in de wereldwijde spot van Nike.

Ruben van Roon, die als DJ Kikke de beats achter Hans Dulfer verzorgt, geeft ook drumles op het Amsterdams Conservatorium en het Haagse Koorenhuis. Wie durft er nu nog te beweren dat de blues simpele muziek is?

En dan hebben we ook nog, wegens succes geprolongeerd, die rete-strakke saxofonist:

Robert van der Laarse op sax vertegenwoordigt de Rotterdamse Roots in Green on Blues. Hij speelde in de sixties legende Swinging Soul Machine en is nu, onder zeer veel meer, actief in Super Z, de compact big band en Groove Station, die bijv. Johnny Guitar Watson en Tower of Power op het repertoire heeft staan.

 

Billy Bluesman
 


In het voorprogramma van deze Delft Blues Swing: Welcome to the Blues Lounge, hosted by the muzzikal skizzoframed, die beurtelings draait onder de naam Billy Bluesman en Silly Soulman.
Met een stevige voorkeur voor obscure sixventies Soul, verder zit er in zijn Youp-box alleen maar muziek die met bezieling wordt gebracht. Waaronder dus Africana en Blues, Funk en Punk, Grunge en Lounge, Nederbeat en Nu Wave, Ska en Surf.

 

Dr. P-funk

De after-party wordt verzorgd door Blues & Beyond: Dr. PéPé draait al ruim 30 jaar, van onvervalste discofeesten tot lounge parties.

 

Swing Verder - Iedere laatste zaterdag van de maand